PanaGO.nlPanaGO.nl
Forgot password?

Zagori & Sivota

 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen

8 dagen ultiem genieten in Zagori & Sivota! Met onder andere een privé-tour door de bergen met een wandeling door het bos richting het klooster Panagia Spiliotissa. Of een kookworkshop in Kapesovo waar je een traditionele lekkernij maakt van lokaal seizoensfruit. Daarnaast is er voldoende tijd voor additionele excursies, zoals een begeleide dagtocht met een 2-uur durende jacht op paddenstoelen, een kook-seminar & lunch. Ben je sportief aangelegd? In deze streek kun je uitstekend kayakken en raften.

Dag 1 – Aankomstdag

Je komt aan op het vliegveld van Preveza, Corfu of Thessaloniki. Na de transfer volgt de check-in bij het hotel. Kom bij van de reis door bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad! In de avond volgt een heerlijk welkomstdiner.


Dag 2 – Georganiseerde dagexcursie in Centraal Zagori (deel 1)

De dag begint met een privétour door de bergen waarbij je een wandeling maakt door het bos richting het klooster Panagia Spiliotissa. Na de bezichtiging van dit kleine doch actieve klooster vertrekken we richting de authentieke dorpjes Mikro Papingo en Megalo Papingo. Onderweg naar deze bergdorpjes kom je langs verfrissende en natuurlijke waterbronnen. Later op de dag volgt er een kookworkshop op het terras van een traditionele herberg. De ingrediënten die je hiervoor gebruikt, worden vers geplukt uit de aangrenzende tuin. Deze excursie wordt afgesloten met een smaakvolle lunch bestaande uit allerlei lokale lekkernijen. Na de lunch volgt een transfer terug naar het hotel en kun je de avond naar eigen wens invullen.


Dag 3 -Vrije dag

Deze dag kan naar eigen wens worden ingevuld. Gebruik deze dag bijvoorbeeld om op eigen gelegenheid de omgeving van Zagori te verkennen, of om te ontspannen op het terras van het hotel waar je uitzicht hebt op de prachtige vallei. Beneden het hotelcomplex ligt het dorpje Aristi, een van de 45 traditionele plaatsjes in de regio Zagori. Verspreid langs de voet van het Pindosgebergte liggen deze voormalige vestingen van het vroegere Ottomaanse rijk. Ze zijn verbonden door een netwerk van oude ezelpaden en stenen boogbruggen. Mocht je echter op zoek zijn naar een actievere bezigheid, dan is raften of kanoën in de nabijgelegen rivier een absolute aanrader.


Dag 4 – Georganiseerde dagexcursie Centraal Zagori (deel 2)

De vierde dag van deze reis staat wederom geheel in het teken van een belevenisvolle dagexcursie. We starten met een bezoek aan het pittoreske dorpje Dilofo, waarna we doorrijden richting Vradeto, wat op een hoogte ligt van 1200 meter. Hiermee is dit het hoogst gelegen dorpje in de hele regio Zagori. Vanaf Vradeto is het een kleine twintig minuten lopen naar het uitkijkpunt Beloi. Hier heb je een adembenemend uitzicht over het Vikos-Aoös National Park dat is gelegen in een prachtige vallei. Na een korte pauze, die tevens is voorzien van een hapje en een drankje, wandel je verder over de populaire Vradeto trappen en bereik je in ongeveer anderhalf uur het dorp Kapesovo (1100 meter hoogte). Ben je niet zo’n fanatieke wandelaar of heb je jouw wandelschoenen thuis laten liggen? Geen probleem, het is namelijk ook mogelijk om per transfer naar Kapesovo te worden gebracht. Eenmaal aangekomen in het dorpje Kapesovo kun je deelnemen aan een kookworkshop waarin je een traditionele lekkernij maakt van lokaal seizoensfruit. We sluiten de dag af met een ambachtsworkshop waarbij een bewoner van het dorp je de geheimen vertelt achter de plaatselijke kunsten.


Dag 5 – Transfer naar Sivota

Vandaag reis je af naar Sivota. Onderweg kom je langs Ioannina waar je een korte stadstour krijgt. Ioannina is een bruisende universiteitsstad gelegen aan het Pamvotismeer. Breng een bezoek aan een van de lokale winkeltjes of drink een kop koffie aan het meer. Hierna volgt het resterende deel van de transfer.


Dag 6 – Vrije dag

Ontspan bij het hotel of ga op eigen gelegenheid op ontdekking door de regio. Een aanrader is het maken van een dagcruise over de turquoise wateren waarbij je een drietal eilanden aandoet. Tijdens deze boottocht meer je onder andere aan bij Mavro Oros. De schitterende baai van dit eiland, die omgeven wordt door een weldaad aan begroeiing, nodigt je uit om een duik te nemen in het water. Daarnaast kun je op ontdekking gaan in een van de verborgen grotten op dit eiland.


Dag 7 – Vrije dag

Optionele excursie naar Acherontas

Tijdens deze vrije dag kun je ervoor kiezen om te relaxen en te genieten van de prachtige uitzichten vanaf het privé strand van het hotel, of om zelf op ontdekking te gaan in de omgeving. Een begeleide excursie naar de Acherontas rivier is echter de perfecte manier om ook de laatste dag van deze reis optimaal te beleven. Ervaar een schitterende wandeltocht te voet of te paard in de Acherontas rivier waarbij je wordt omringt door immens natuurschoon. Je waant je een weg door de frisse en kristalheldere wateren die kleurrijk contrasteren met de steile begroeide rotswanden en de lokale fauna. De rivier is, volgens Griekse mythologie, de route waar Hades per boot over voer om de doden naar de onderwereld te brengen. De dagexcursie wordt vervolgd met een bezoek aan het Nekromanteion, een heiligdom uit het oude Griekenland, en eindigt vervolgens in het pittoreske Parga. Dit sfeervolle stadje aan de Ionische Zee zorgt ervoor dat je verdwaalt in het verleden. De invloed van vroegere veroveraars als de Venetianen en Ottomanen is dan ook in de talloze smalle steegjes terug te zien. Afsluitend aan de kennismaking met Parga is een bezoek aan het ondoordringbare kasteel van de stad, dat keer op keer werd verwoest en wederopgebouwd.


Dag 8 – Vertrekdag

Geniet nog een laatste keer van een duik in het zwembad bij het hotel voordat je na het ontbijt je koffers pakt en per transfer naar het vliegveld wordt vervoerd.

Inbegrepen

 • Accommodaties in ARISTI Mountain Resort & SPA (4 overnachtingen) en in Domotel Agios Nikolaos (3 overnachtingen)
 • Luchthaventransfers*
 • Privé groepstransfers
 • 2 keer begeleide dagexcursies in Zagori met wandeling en kookworkshops
 • 1 ambachtsworkshop
 • 7 keer ontbijt
 • 2 keer lunch en 1 keer diner
 • 1 massagebehandeling of 1 yoga/fitness sessie in het hotel
 • Engelssprekende gids
 • Reisverzekering
*Transfer alleen geldig vanaf Preveza of Corfu. Er geldt een extra toeslag van/naar Thessaloniki.

Niet inbegrepen

 • Internationale- en binnenlandse vluchten
 • Visum
 • Maaltijden en drank, welke niet als inclusief zijn vermeld
 • Optionele en additionele excursies of activiteiten gedurende vrije tijd
 • Fooien en persoonlijke aankopen
 • Toeristenbelasting (voor de tarieven bekijk de Algemene Voorwaarden, tab Toeristenbelasting)

Bijzonderheden

Reisduur: 8 dagen (7 nachten) (van zaterdag tot zaterdag of dinsdag tot dinsdag)
Groepsgrootte: 4 tot 8 volwassenen
Reisperiode: juni tot september
De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief accommodatie in een standaard tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer of kamer upgrade is mogelijk beschikbaar op aanvraag en is onder voorbehoud van toeslagen.
 1. “Volg het spoort van paddenstoelen” in Centraal Zagori (Kipoi, Vitsa, Monodendri, Kapesovo). Begeleide dagtocht, met een 2-uur durende jacht op paddenstoelen, een kook-seminar en lunch.
 2. Begeleide dagtocht naar Giannina & raften op Arachthos meteen bezoek aan de historische stad van Giannina en het meer, gevolgd door rafting en een barbecue.
 3. Begeleide dagtocht naar Giannina en de grot van Perama. Kayakken in het meer Pamvotis.
 4. Begeleide dagtocht, waar cultuur en sport zich afwisselen.
 5. Bezoek aan het Botanische Museum en spiritueel centrum “Kostas Lazaridis”. Hier tref je een grote verzameling van lokale kruiden in een traditioneel huis, op Koukouli dorp.
 6. Rizarios Exhibition Centre en Rizarios Ambacht School waar je een fototentoonstelling over de stad Ioannina kunt bekijken. Je bezoekt tevens een lokale ambachtelijke school.
 7. Canoen en wandelen in en langs de rivier tussen de verschillende kloven van Zagori. Met ervaren gids en voor alle niveaus geschikt.
 8. Raften op de Arachthos en Voidomatis rivieren. Met ervaren gids, verschillende moeilijkheidsgraden.
 9. Paardrijden: geniet van een ontspannen rit langs Voidomatis rivier.
 10. Mountain bike tour: zowel begeleide of niet-begeleide fietstochten rond de Zagori bossen. Inclusief picknickmand voor de lunch.
 11. Jeep safari: ontdek indrukwekkende routes, afgelegen dorpen en een meer op 1137m hoogte rond Konitsa en Noord-Epirus.
 12. Boogschieten, para-gliding, en andere activiteiten..