PanaGO.nlPanaGO.nl
Wachtwoord vergeten?

Ammouliani – Culinair Festival

  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen

Reis mee naar Ammouliani, het bekendste eiland van Halkidiki, en beleef een gastronomisch avontuur tijdens het beroemde culinaire festival ‘Mount Athos Area Kouzina’ dat tussen 15 mei en 15 juni plaatsvindt.

Algemene Informatie

Ammouliani is een klein, idyllisch eiland van zo’n 12 km2, dat vooral bekend staat om zijn schitterende zandstranden, schilderachtige baaien en azuurblauwe zee. Het eiland is vrij vlak met een paar lage heuvels… een ideale omgeving dus voor wandelingen over de historische paden en langs de talrijke Griekse olijfbomen. Het gebied bruist van de culturele tradities, die Griekse vluchtelingen uit de omgeving van Istanbul in 1925 naar het eiland meenamen. Niet ver van Ammouliani ligt het schiereiland Athos, met de gelijknamige Heilige Berg van maar liefst 2.033 meter. Tijdens deze culinaire vierdaagse reis beleeft u magische momenten op en rond het eiland Ammouliani. Bereid een feestelijke maaltijd onder begeleiding van een chef-kok, dans mee op een traditioneel feest en proef van nieuwe en onverwachte smaken uit de regio.


Dag 1 – Het feest van de haven

Na aankomst op Thessaloniki International Airport ‘Makedonia’ reist u naar het 119 km verderop gelegen havenplaatsje Tripiti. Vandaaruit vaart u per veerboot naar het eiland Ammouliani. Na aankomst in uw hotel kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht doorbrengen. ’s Avonds geniet u van het ‘feest van de haven’: een verrukkelijk driegangenmenu met een diversiteit aan zeevruchten, met passie bereid door een ervaren topkok.


Dag 2 – Het feest van de vissers

De ochtend begint met een heerlijk ontbijt in het hotel. Daarna staat er een cruise rond de berg Athos op het programma. Tijdens de vaartocht heeft u uitgebreid de tijd om de unieke, onontdekte schoonheid van deze plek te bewonderen en te genieten van een originele seafood-lunch. Tussentijds maken we een stop voor een duik in het kristalheldere blauwe water.
Later op de dag meert de boot aan in de haven van Amouliani, waar u de rest van de middag naar eigen inzicht kunt invullen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de nauwe straatjes van het havenstadje. Wanneer de zon bijna achter de horizon verdwijnt, is het in de haven van Ammouliani tijd voor het feest van de vissers. Hier bevindt zich de grootste vissersvloot van centraal-Macedonië. De vis wordt direct na de vangst nog dezelfde dag geserveerd in de restaurants aan de haven. Proef de verse, heerlijke vis gecombineerd met lokale ‘tsipouro’ uit Athonite en de smaakvolle wijn uit de regio.


Dag 3 – Het feest van zon, zee en lokale lekkernijen

Direct na het ontbijt in het hotel starten we met een cruise rond het eiland Ammouliani. Gedurende de vaartocht is er voldoende tijd om te zwemmen en te genieten van de zandstranden en het turquoise zeewater rond het kleine eilandje Tigani. Hier kunt u ook deelnemen aan een onvergetelijke kano/kayak-ervaring. Later deze dag kunt u Griekse ouzo en lokale lekkernijen proeven in een visrestaurant en heeft u wat vrije tijd om rustig bij te komen van alle indrukken. Bezoek ‘s middags het lokale kunstmuseum en geniet van een ‘frappe’ (ijskoffie) met verschillende lokale zoetigheden. We sluiten de dag af met een kookles, waarbij de vriendelijke huisvrouwen van dit eiland u leren hoe u traditionele gebakjes kunt maken.


Dag 4 – Tijd om huiswaarts te keren

Geniet eerst nog even rustig van uw ontbijt en maak u daarna klaar voor vertrek naar huis. Met een koffer vol onvergetelijke herinneringen begint uw transfer naar de internationale luchthaven van Thessaloniki.

Inbegrepen

  • Vliegreis Amsterdam-Thessaloniki (v.v.)
  • Accommodatie – verblijf in een tweepersoons kamer met faciliteiten
  • Transfer van en naar de luchthaven van Thessaloniki
  • Privé groeptransfers
  • Twee kooklessen in de mediterrane keuken
  • Drie keer ontbijt en diner
  • Alle entreegelden voor de geplande activiteiten, bezoeken en feesten
  • Engels sprekende gids

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Visum (indien noodzakelijk)
  • Maaltijden en dranken die niet in de reisbeschrijving zijn opgenomen
  • Optionele extra tours of activiteiten in de vrije tijd
  • Artikelen van persoonlijke aard
  • Toeristenbelasting (voor de tarieven bekijk de Algemene Voorwaarden, tab Toeristenbelasting)

Bijzonderheden

Reisduur: 4 dagen (3 nachten)
Reisperiode: mei/juni 2017