PanaGO.nlPanaGO.nl
Wachtwoord vergeten?

Arnea – Kouzina Festival

  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
  • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen

Reisdata: 24 mei 2019. Tarieven op aanvraag bij een minimum van 2 personen.

Proef het culinaire ‘Kouzina’ festival van Arnea. Beleef gastronomische hoogtepunten tijdens het beroemde culinaire festival ‘Mount Athos Area Kouzina’, dat ieder jaar in mei op het derde schiereiland van Halkidiki plaatsvindt. Ervaar de authentieke Griekse keuken en beleef deze reis via PanaGo in het voorjaar van 2017.

Algemene informatie

Arnea is wel het meest pittoreske dorp van Halkidiki te noemen. Met zijn traditionele architectuur, intrigerende geschiedenis en romantische wandelpaden en bovendien verrijkt met de uitzonderlijk smakelijke, lokale keuken is dit plaatsje een zeer aantrekkelijke bestemming voor degenen die verder kijken dan een prettige vakantie.

De lokale bewoners zijn zeer gastvrij en vertellen vol enthousiasme verbazingwekkende verhalen die zij generaties lang al koesteren. Op deze culinaire reis gaan we niet alleen tijdens een mooie wandeling op zoek naar exquise, eetbare paddenstoelen, die we daarna op een bijzondere manier in een smakelijk maal verwerken, maar ook genieten wij van een wijnfeest. De Griekse oudheid herleefd wanneer wij als Griekse goden van de oude lokale recepten proeven.

Dag 1 – Maak kennis met de authentieke Griekse keuken

Na aankomst op de internationale luchthaven van Thessaloniki, reis je rechtstreeks naar het pittoreske dorp Arnea. Dit plaatsje heeft 2.500 inwoners en ligt in Noord-Halkidiki, aan de voet van de berg Holomontas. Je wordt gastvrij ontvangen in hotel Prasino Chorio. Daarna heb je de tijd om kennis te maken met dit mooie dorp; wellicht wil je een wandeling door de straatjes maken of een kopje koffie met traditioneel gebak op een terrasje nuttigen. Of je gaat lekker ontspannen in je hotel, om later op de avond aan te schuiven bij het gastronomische festival, waar de chef-kok een speciaal menu voorbereidt geïnspireerd op oude Griekse gerechten. Je smaakpapillen maken kennis met de authentieke Griekse keuken.


Dag 2 – Bezoek aan imker & de kaasmakerij en een Grieks diner

Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Daarna krijg je een rondleiding bij de bijenkorven op de berg Holomontas; je draagt natuurlijk – net als een echte imker – een beschermend uniform en leert hoe je honing verzamelt. Je proeft vijf verschillende soorten honing van de plaatselijke imker. Daarna bezoek je de lokale kaasmakerij, en kan je de beroemde Griekse feta en geitenkaas proeven. Aansluitend doe je een beroemd wijnhuis aan en volgt er een gezellige wijnproeverij. We pauzeren dan voor een lunch en rusten wat uit. Vervolgens bezoek je een biologische boerderij waar we verse groenten en fruit kopen. Dan keren we terug naar Arnea en genieten we van een heerlijk diner, geïnspireerd op oude Griekse gerechten.


Dag 3 – De lokale yoghurt fabriek, Aristoteles en historisch lekkere recepten

Jouw derde dag begint met een bezoek aan de lokale yoghurt fabriek. Daar leren we hoe de traditionele Griekse yoghurt wordt geproduceerd en proeven we hoe deze smaakt. Daarna rijden wij naar Stagira, de geboorteplaats van de beroemde Griekse filosoof Aristoteles. In deze plaats krijg je een bijzondere rondleiding. Bij de watervallen van Varvara onderbreken we de route voor een lichte lunch. Aansluitend bezoeken wij de Vrouwen Landbouw-Toerisme Vereniging en leren zij ons hoe je zelf jam kunt maken. Terug in je hotel is er tijd om even te relaxen. Daarna gaan we samen aan tafel om van een heerlijk Grieks diner te genieten, vol smaak én volgens historisch (lekkere) recepten bereid.


Dag 4 – Huiswaarts met een koffer vol herinneringen

Na het ontbijt in je hotel Prasino Chorio begint de terugreis weer. Met een koffer vol onvergetelijke herinneringen ga je met een directe transfer naar het internationale vliegveld van Thessaloniki; daar wacht jouw terugvlucht naar Amsterdam.

Inbegrepen

  • Accommodatie, verblijf in een tweepersoonskamer in een 3-sterrenhotel
  • Airport pick up & drop off (op verzoek van de luchthaven van Thessaloniki)
  • Privé-groep transfers
  • 3 diners en 3 ontbijten
  • Alle entreegelden voor geplande activiteiten, bezoeken en feest
  • Een Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

  • Een toeslag bij een eenpersoonskamer
  • Maaltijden en drankjes, waar niet vermeld als inbegrepen in het programma
  • Optionele extra tours of activiteiten in de vrije tijd
  • Fooien en/of persoonlijke uitgaven
  • Toeristenbelasting (voor de tarieven bekijk de Algemene Voorwaarden, tab Toeristenbelasting)

Bijzonderheden

Reisduur: 4 dagen (3 nachten)
Reisperiode: mei/juni 2017