PanaGO.nlPanaGO.nl
Forgot password?

Cultuur en Avontuur in Centraal Griekenland

Een reis door Centraal Griekenland is verrassend en vol Cultureel erfgoed, voor deze Fly & Go bieden wij een combinatie verblijf aan de kust en in het achterland van de stad Nafpaktos. Nafpaktos is een schilderachtige havenstad gelegen direct tegenover de bekende havenstad van Patras. Reeds in de oudheid was de stad Nafpaktos een nederzetting van het Dorische volk, in de 14e en 15e eeuw was de stad onder Venetiaanse invloed, hier vond de beroemde zeeslag van Lepanto (de naam van de stad in die tijd) in 1571 plaats. De beroemde Venetiaanse citadel en de haven zijn goed bewaard en zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Dag 1 – Aankomst (250km)

De eerste dag van deze reis staat in het teken van jouw aankomst in Nafpaktos, waar je tevens de komende vier dagen zult overnachten. Bij aankomst op het vliegveld van Athene wordt je verwacht door onze vertegenwoordiger en neem je, je auto in ontvangst. Over de nieuwe snelweg rij je naar Nafpaktos in 2 ½ uur, onderweg kan je stoppen aan de Kanaal van Korinthe, kort voor aankomst in Nafpaktos rij je over de bekende Rio Brug. De koemden dagen verblijf je in het hotel Nafpaktos.


Dag 2 – Nafpaktos stad

Na het ontbijt kan je de stad Nafpaktos ontdekken, “Nafpaktos” betekent letterlijk bouw van schepen, dit komt omdat reeds in de oudheid hier schepen werden gebouwd. Tijdens de Romeinse bezetting was Nafpaktos erg welvarend, dat kwam mede door de ligging, recht tegenover Peloponnesos. Ten westen van de haven staat het beeld van Miguel de Cervantes, bekend van zijn boek Don Quichot, die als 23jarige soldaat aan de slag bij Lepanto deel nam. In Nafpaktos bevindt zich ook het huis van de Griekse held “Markos Botsaris” dat tegenwoordig een museum is. De mooie stranden van de stad liggen ten westen en ten oosten ervan met als bekendste het strand van Psani en Grimbovo.


Dag 3 – bezoek aan Olympia (280km retour)

Het mooie van de ligging van Nafpaktos is dat de stad centraal gelegen is, vanaf hier kan je een dagtocht naar het oude Olympia maken. Een echte stad was Olympia niet. De enige vaste bewoners waren priesters en verder tempelpersoneel, zoals koks, hout- en metaalbewerkers en gidsen om bezoekers rond te leiden. Bezoekers van de spelen, die in de zomer plaatsvonden, bivakkeerden in de open lucht; voor officiële gasten was er een speciaal logement (het Leonidaion). De inkomsten van het heiligdom bestonden uit (soms zeer aanzienlijke) schenkingen van vereerders. Bezoek de plek waar de moderne sport begon en loop zelf een stadion. Onderweg kan je stoppen voor een lunch bij een kleine dorpje of zelfs zwemmen in de kristal blauwe wateren van de stad Kyllini. Vroeg in de avond rij je alweer richting Nafpaktos, in een van de prachtige cafés aan de boulevard geniet je van de ondergaande zon.


Dag 4 – bezoek aan Delphi (230km retour)

Na het ontbijt check je uit van het hotel in Nafpaktos en rij je richting Delphi. Delphi is de navel van de oude wereld, hier bezochten bekende en minder bekende Grieken in de oudheid het orakel. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollon. Van heinde en ver begaven zich jaarlijks duizenden mensen, vaak pelgrims, op weg naar Delphi om het orakel te raadplegen en de goden goede raad te vragen bij het nemen van belangrijke en moeilijke beslissingen. Wij adviseren om vroeg in de ochtend vanaf Nafpaktos te vertrekken, het museum van Delphi is bijzonder maar ook de tempel van Athena in het zuidelijke gedeelte van de oude stad is de moeite waard om te bezoeken. Lunchen kan in het mooie moderne dorp van Delphi of op de terugreis in het kleine plaatsje aan de kust ‘Galaxidi’ Vanuit Galaxidi is het nog een klein uurtje rijden naar je overnachtingshotel in het achterland van Nafpaktos het dorp ‘Ano Chora’ De komende drie dagen verblijf je in hotel Petrina. Bij aankomst wordt verwelkomt door de eigenaar van het Guesthouse Dimitris.


Dag 5 – 7

Je verblijft in het achterland van Nafpaktos, hier bij Ano Chora op een hoogte van 1.060m zijn diverse activiteiten welk je kunt doen zo als mountainbiken, wandelen, of een fourwheel drive excursie, maar vooral kan je genieten van de prachtige natuur de veelzijdige bossen vol kastanje en dennenbomen. Elke avond geniet je van een huisgemaakte maaltijd welk voorbereid is door de moeder of de echtgenote van Dimitris. Een verblijf in Ano Chora maakt je vakantie in Griekenland uniek maar ook compleet.


Dag 8 – Terugreis (vliegveld van Athene op 310km)

Rekening houdend met je vertrektijd heb je ca.4uur nodig om vanuit Ano Chora naar het vliegveld van Athene te komen. Wij adviseren voor de terugreis een avondvlucht van KLM.

 

TIP: Je kan natuurlijk het arrangement hierboven ook andersom boeken, eerst een verblijf in Ano Chora en aansluitend een vierdaags verblijf in Nafpaktos.

Inbegrepen

  • Auto Cat. A incl. Alle verzekeringen en ongelimiteerd aantal km
  • 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer in Nafpaktos, hotel Nafpaktos***  en in Ano Chora,  Guesthouse Petrina. Optioneel: verblijf in Nafpaktos, Hotel Nafs**** en in Ano Chora,  Guesthouse Petrina met toeslag van €30,- per persoon.
  • Aanvullende Engelstalige informatie over de bestemming

Niet inbegrepen

  • Vliegticket
  • Maaltijden
  • Excursies
  • Eenpersoonskamer toeslag
  • Fooien en persoonlijke aankopen
  • Toeristenbelasting (voor de tarieven bekijk de Algemene Voorwaarden, tab Toeristenbelasting)

 

Bijzonderheden

Duur: 8 dagen (7 nachten)

AUTOHUUR VOORWAARDEN

De tarieven zijn inclusief:
• alle lokale taxen
• CDW
• WA-verzekering
• pechhulp
• ongelimiteerd aantal kilometers

Verhuurperiode
Minimale huurperiode is 1 dag (24 uur). Bij te laat inleveren wordt een extra huurdag in rekening gebracht.

Leeftijd autohuur en rijbewijs:
• Bestuurder moet minimaal 23 jaar oud zijn.
• Bestuurder mag niet ouder zijn dan 70 jaar.
• Bestuurder dient minimaal 1 jaar in bezit te zijn van rijbewijs.
• Bestuurder dient in het bezit te zijn van een Europees of internationaal rijbewijs.

Verzekeringen
WA-verzekering:
letsel aan een derde partij tot € 1.000.000,- , materiele schade van een derde partij € 1.000.000,- , exclusief de huurauto van Drive Rent a Car. De verzekering is inbegrepen in de huurprijs.

CDW:
Afkoop eigen risico tot € 750,- exclusief BTW voor de categorieën A, B en C. Voor de categorieën C1, D, E, H, L en L1 bedraagt afkoop eigen risico € 1050 exclusief BTW. Afkoop eigen risico voor de categorieën F en F1 bedraagt € 1500,- exclusief BTW. Deze verzekering dekt niet de schade aan de onderkant van de auto, schade aan de banden, schade aan spiegels en interieur. In geval van een ongeluk is de huurder verplicht een schadeformulier in te vullen, ongeacht of de huurder aansprakelijk is, volgens wetsartikel K50 van de Griekse wet. Inbegrepen in de huurprijs.

Diefstal verzekering (TW):
Diefstal verzekering voor de huurauto, met een eigen risico van € 750,- exclusief belasting voor de categorieën A, B en C, € 1050,- exclusief belasting voor de categorieën C1, D, E, H, L, L1 en G, € 1500,- exclusief belasting voor de categorieën F en F1. Deze verzekering is niet inbegrepen in de huurprijs.

FDW:
Uitbreiding op de CDW verzekering. Afkoop eigen risico categorieën A, B en C € 0, voor de categorieën C1, D, E, H, L en L1 wordt het eigen risico afgekocht tot € 200,- exclusief belasting, voor de categorieën F en F1 € 450,- exclusief belasting. Deze verzekering dekt niet de schade aan de onderkant van de auto, schade aan de banden, schade aan spiegels en interieur. In geval van een ongeluk is de huurder verplicht een schade formulier in te vullen, ongeacht of de huurder aansprakelijk is, volgens wetsartikel K50 van de Griekse wet. Niet inbegrepen in de huurprijs.

Persoonlijke ongevallen verzekering:
Dekt de bestuurder tot een bedrag van € 15 000,- in geval van overlijden, volledige of gedeeltelijke invaliditeit, € 1000,- voor ziekenhuiskosten. Niet inbegrepen in de huurprijs.

Extra kosten
• Toeslag ophalen en/of inleveren van de auto tussen 20.00 uur en 08.00 uur € 24,- per auto.
• Extra chauffeur, sneeuwkettingen en GPS navigatie niet inbegrepen.

Overige voorwaarden:
Huurauto mag meegenomen worden op een ferry, mits toestemming van verhuurmaatschappij verkregen is,
Off road rijden is niet toegestaan.
Zware objecten vervoeren is niet toegestaan.
Indien de auto in slechte staat wordt ingeleverd, geldt een extra schoonmaak toeslag van € 80,- exclusief belasting.
Indien de auto met een zeer vies interieur wordt ingeleverd, geldt een extra schoonmaak toeslag van € 80,- exclusief belasting.
De auto dient ingeleverd te worden met minimaal dezelfde benzine stand als bij het ophalen van de auto. Indien de auto ingeleverd wordt met benzine, bedragen de kosten € 12,- , plus de benzine kosten van de ontbrekende tankinhoud. Indien de auto ingeleverd wordt met een hogere benzine stand, dan wordt dit niet gerestitueerd.
Wegenwacht: 24 uur per dag hulp bij pech onderweg zonder extra kosten. Rijden buiten Griekenland: Het is niet toegestaan dat de auto buiten Griekenland wordt vervoerd.
Verhuur garantie: Om een auto te huren is een creditcard altijd vereist (Visa, MasterCard, Amex) tevens wanneer contant wordt betaald. Het autoverhuurbedrijf zal pre-autorisatie op de verantwoordelijkheid voor gebruik van de auto vragen voor de gehele huurperiode. Verantwoordelijkheid bedraagt: €750,- voor de auto groepen A, B, C, €1050,- voor de auto groepen C1, D, E, H, L, L1, G, en €1500,- voor de auto groepen F, F1.
Administratieve uitgaven: In het geval van een ongeval, is er een niet-terugbetaalbare vergoeding van €50,- + BTW in om het dekken van de administratieve kosten verreist.
Verkeersovertredingen: De huurder neemt de volledige verantwoordelijkheid voor verkeersovertredingen en betaalt de respectieve geldboeten. In het geval dat de huurder de boete niet betaalt, zal de verhuurder de boete alsnog doorberekenen plus administratiekosten in rekening brengen.
Extra’s op aanvraag, ter plaatse te betalen (tarieven per dag)
A, B, C, C1, L D, E, H, L1, G F, F1
Ad. Driver 3,00
Baby Seat 3,50
GPS Navi 8,00
Snow chains 3,50
De tarieven van de pakketten bevatten een groep auto C (Nissan Micra of gelijkwaardig). Een upgrade na een andere categorie is tegen het betalen van een toeslag mogelijk.
Hieronder de tarieven per dag, per type per periode.

Van C naar D groep (Peugeot 208 of gelijkwaardig): € 21,00 p.p. totaal (min 2 pers.)
Van C naar DD groep (Nissan Note Diesel of gelijkwaardig): € 42.00 p.p. totaal(min 2 pers.)
Van C naar K groep (Peugeot 301 of gelijkwaardig): € 63,00 p.p. totaal (min 2 pers.)
Van C naar KD groep (Citroen Elysee Diesel of gelijkwaardig): € 84,00 p.p. totaal (min 2 pers.)
Van C naar H2D groep (Nissan Qashqai Diesel of gelijkwaardig): € 105,00 p.p. totaal (min 2 pers.)
Van C naar G2 groep (Peugeot  301 Automatic of gelijkwaardig): € 126,00 p.p. totaal (min 2 pers.)

Van C naar F7D groep (Peugeot Partner 7pax Diesel of gelijkwaardig): € 147,00 p.p. totaal (min 3 pers.)
Van C naar F2D groep (Nissan Primastar 9pax Diesel of gelijkwaardig):
€ 168,00 p.p. totaal (min 5 pers.)
Van C naar J2 groep (Nissan Qashqai Automatic of gelijkwaardig):
€ 189,00 p.p. totaal (min 3 pers.)

Sterea Hellas, Griekenland
8 dagen
20
€435.00

​Centraal Griekenland-Sterea Hellas

Fly & Go
8 dagen

€435.00
per adult

Sold Out

Exceed Persons