PanaGO.nlPanaGO.nl
Forgot password?

Oost-Macedonië en Thracië

 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen

Tijdens deze 8-daagse reis bezoek je bruisend Thessaloniki vol culturele bezienswaardigheden. De route gaat langs het Kerkinimeer, waar vooral vogelaars hun hart kunnen ophalen in het Nationale Park. Ook maak je kennis met de prachtige omgeving tussen Drama naar Xanthi. En deze toer brengt je langs vele interessante bezienswaardigheden zoals oude herenhuizen, het Folklore museum, een kunstgalerie, kerkjes en imposante kloosters.

Dag 1 – Aankomst

Op de eerste dag van deze fly & drive kom je aan in Thessaloniki. Deze bruisende stad is opgericht in het jaar 315 na Christus ter ere van Thessaloniki, de zus van Alexander de Grote. Vandaag de dag telt deze stad talloze monumenten die het belang van de stad door duizenden jaren heen benadrukt. Wie behoefte heeft aan een typisch Griekse maaltijd en heerlijke drankjes kan zijn hart ophalen op het Aristoteles Plein. Dit plein wordt gekenmerkt door de gezelligheid van ouzeri’s, cafetaria’s en restaurants met grote terrassen. ‘s Avonds overnacht je in Thessaloniki, het startpunt en eindpunt van deze fly & drive.


Dag 2 – Thessaloniki naar Drama (ca 230 km)

Na een smaakvol ontbijt begint de dag met een tour langs de bezienswaardigheden van Thessaloniki. Hierna stap je in de auto en vertrek je richting het beschermde natuurgebied rondom het Kerkinimeer. Dit Nationale Park ligt tussen twee bergen en kent een unieke biodiversiteit. Vooral vogelaars kunnen hun hart ophalen in dit park, dat meer dan 300 verschillende vogelsoorten telt. De dag vervolgt zich in een van de mooiste grotten van Europa. Deze kleurrijke grot is de grootste van de gehele Balkan en heeft enorme stalagmieten en stalactieten met lengtes van maar liefst achttien meter. Tot slot vertrek je richting de grote stad Drama, waar je tevens overnacht. Deze stad ligt op de helling van de Falakros berg, ook wel de bloemenberg genoemd.


Dag 3 – Drama naar Xanthi (ca 100 km)

Vandaag staat een bezoek aan Paranesti en haar prachtige natuurlijke omgeving op het programma. In de vallei van de Nestos Rivier vind je rijke vegetatie, onstuimige beken en watervallen van ongekende schoonheid. Ga picknicken in een van de idyllische weides en ervaar de natuur door erin op te gaan. Rijd door het woud van Fractos en bezoek de Livaditis waterval, een 40 meter hoge waterval die wordt geroemd vanwege haar unieke schoonheid. Laat je innerlijke ‘dare devil’ ontwaken in Stavroupolis door deel te nemen aan de extreme sporten die hier worden aangeboden, of vind juist rust door in Toxotes te wandelen langs de oevers van de Nestos Rivier. De eindbestemming van deze dag is Xanthi. In deze levendige stad word je ondergedompeld in Oriëntaalse sferen alvorens je de nacht tegemoet gaat in het hotel.


Dag 4 – Xanthi naar Alexandroupolis (ca 120 km)

De dag gaat van start met een smaakvol ontbijt. Hierna krijg je een tour door het pittoreske Xanthi, bekend vanwege haar tabak. De tour brengt je langs allerlei interessante bezienswaardigheden zoals oude herenhuizen, het Folklore museum, een kunstgalerie, kerkjes en imposante kloosters. De dag vervolgt zich richting de steden Kimeria, Iasmos en Komotini. In Komotini bezoek je de Yeni Tzami (moskee) en een Byzantijnse kerk. Verlaat deze stad niet voordat je een korte wandeling hebt gemaakt door het labyrint van kleine steegjes in het kleurrijke oude stadscentrum, die samen met de Oosterse sfeer zorgen voor een unieke beleving. Tot slot rijd je verder naar de eeuwenoude stad Maronia. Hier kun je een bezoek brengen aan de grot van Maronia, het antieke theater of de tempel van Dionysus. Je overnacht in Alexandroupolis.


Dag 5 – Dadia woud en Soufli (ca 150 km)

Het woud van Dadia is voor vogelaars een droom die uitkomt. Dit woud is een beschermd gebied voor roofvogels en telt honderden soorten vogels. Bezichtig Soufli, de stad van zijde met haar zijdemuseum en reis vervolgens verder naar Didimoticho. Didimoticho betekent letterlijk tweelingmuur en de stad heeft deze naam gekregen vanwege de twee rivieren die er samenvloeien. Er zijn vele hoogtepunten aanwezig zoals kastelen, een historisch centrum, een militair- en folklore museum en een kunstgalerij. Deze culturele dag wordt afgesloten in Alexandroupolis met een stadstour. Tijdens deze rondleiding kom je onder andere langs de vuurtoren van Alexandroupolis, het icoon van de stad.


Dag 6 – Alexandroupoli naar Kavala (ca 240 km)

’s Ochtends stap je in de auto richting het grensstadje Feres, welke is gebouwd rondom een eeuwenoud klooster. Je vervolgt je weg richting een van de mooiste natuurgebieden van Griekenland. De delta van de rivier Evros is een natuurlijke grens tussen Griekenland en Turkije en een beschermd leefgebied voor vele vogelsoorten. Na het bezoek aan de delta vertrek je naar de haven van Keramoti. Tijdens deze autorit kom je langs het Vistonia Meer, een beschermd leefgebied van onder andere flamingo’s en pelikanen. In Keramoti ga je aan boord van een boot die je naar Thassos brengt, waar je deelneemt aan een eilandtour. Dit kleine eiland is het meest noordelijk gelegen eiland van Griekenland en heeft schitterende stranden en schilderachtige dorpjes, waardoor het geliefd is bij toeristen. Wanneer de tour is afgelopen brengt de boot je naar Kavala. Hier zal je overnachten.


Dag 7 – Kavala naar Thessaloniki (ca 190 km)

Vandaag staat er een rondleiding door Kavala op het programma inclusief een bezoek aan het Archeologisch Museum. Vervolgens is het tijd om de auto in te stappen en te vertrekken naar Filippi, een historische Macedonische stad omringd door Byzantijnse stadsmuren. De meest indrukwekkende highlights van Filippi zijn het antieke theater en de archeologische vindplaats van de gevangenis van de apostelen Paulus en Silas. De oude stad Amfipoli is het volgende culturele avontuur van deze route. In deze stad vind je de Leeuw van Amphipolis. Deze graftombe stamt uit de vierde eeuw voor Christus, toen Amfipoli nog de havenstad Amphipolis was. Tot op de dag van vandaag is men niet zeker over wie er in de graftombe ligt en ondanks dat er talloze speculaties rond circuleren blijft dit mysterie onopgelost. De dag eindigt in Thessaloniki waar je de laatste nacht van deze reis doorbrengt.


Dag 8 – Vertrekdag (ca 70 km)

Het is tijd om je koffers te pakken. Na een heerlijk ontbijtje vertrek je naar de luchthaven en is deze reis tot een einde gekomen.

Inbegrepen

 • Auto Cat. A incl. Alle verzekeringen en ongelimiteerd aantal km
 • 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer
 • Aanvullende Engelstalige informatie over de bestemming

Niet inbegrepen

 • Vliegticket
 • Maaltijden
 • Excursies
 • Eenpersoonskamer toeslag
 • Fooien en persoonlijke aankopen
 • Toeristenbelasting (voor de tarieven bekijk de Algemene Voorwaarden, tab Toeristenbelasting)

Bijzonderheden

Duur: 8 dagen (7 nachten)

AUTOHUUR VOORWAARDEN

De tarieven zijn inclusief:
• alle lokale taxen
• CDW
• WA-verzekering
• pechhulp
• ongelimiteerd aantal kilometers

Verhuurperiode
Minimale huurperiode is 1 dag (24 uur). Bij te laat inleveren wordt een extra huurdag in rekening gebracht.

Leeftijd autohuur en rijbewijs:
• Bestuurder moet minimaal 23 jaar oud zijn.
• Bestuurder mag niet ouder zijn dan 70 jaar.
• Bestuurder dient minimaal 1 jaar in bezit te zijn van rijbewijs.
• Bestuurder dient in het bezit te zijn van een Europees of internationaal rijbewijs.

Verzekeringen
WA-verzekering:
letsel aan een derde partij tot € 1.000.000,- , materiele schade van een derde partij € 1.000.000,- , exclusief de huurauto van Drive Rent a Car. De verzekering is inbegrepen in de huurprijs.

CDW:
Afkoop eigen risico tot € 750,- exclusief BTW voor de categorieën A, B en C. Voor de categorieën C1, D, E, H, L en L1 bedraagt afkoop eigen risico € 1050 exclusief BTW. Afkoop eigen risico voor de categorieën F en F1 bedraagt € 1500,- exclusief BTW. Deze verzekering dekt niet de schade aan de onderkant van de auto, schade aan de banden, schade aan spiegels en interieur. In geval van een ongeluk is de huurder verplicht een schadeformulier in te vullen, ongeacht of de huurder aansprakelijk is, volgens wetsartikel K50 van de Griekse wet. Inbegrepen in de huurprijs.

Diefstal verzekering (TW):
Diefstal verzekering voor de huurauto, met een eigen risico van € 750,- exclusief belasting voor de categorieën A, B en C, € 1050,- exclusief belasting voor de categorieën C1, D, E, H, L, L1 en G, € 1500,- exclusief belasting voor de categorieën F en F1. Deze verzekering is niet inbegrepen in de huurprijs.

FDW:
Uitbreiding op de CDW verzekering. Afkoop eigen risico categorieën A, B en C € 0, voor de categorieën C1, D, E, H, L en L1 wordt het eigen risico afgekocht tot € 200,- exclusief belasting, voor de categorieën F en F1 € 450,- exclusief belasting. Deze verzekering dekt niet de schade aan de onderkant van de auto, schade aan de banden, schade aan spiegels en interieur. In geval van een ongeluk is de huurder verplicht een schade formulier in te vullen, ongeacht of de huurder aansprakelijk is, volgens wetsartikel K50 van de Griekse wet. Niet inbegrepen in de huurprijs.

Persoonlijke ongevallen verzekering:
Dekt de bestuurder tot een bedrag van € 15 000,- in geval van overlijden, volledige of gedeeltelijke invaliditeit, € 1000,- voor ziekenhuiskosten. Niet inbegrepen in de huurprijs.

Extra kosten
• Toeslag ophalen en/of inleveren van de auto tussen 20.00 uur en 08.00 uur € 24,- per auto.
• Er geldt een toeslag ophalen en/of inleveren auto Thessaloniki, geen toeslag voor ophalen en/of inleveren Thessaloniki luchthaven.
• Kosten extra bestuurder, kinderzitje, sneeuwkettingen en GPS niet bij de huurprijs inbegrepen.

Overige voorwaarden:
Huurauto mag meegenomen worden op een ferry, mits toestemming van verhuurmaatschappij verkregen is, toeslag € 20,- per auto, enkele reis.

Off road rijden is niet toegestaan.

Zware objecten vervoeren is niet toegestaan.

Indien de auto in slechte staat wordt ingeleverd, geldt een extra schoonmaak toeslag van € 80,- exclusief belasting.

Indien de auto met een zeer vies interieur wordt ingeleverd, geldt een extra schoonmaak toeslag van € 80,- exclusief belasting.

De auto dient ingeleverd te worden met minimaal dezelfde benzine stand als bij het ophalen van de auto. Indien de auto ingeleverd wordt met benzine, bedragen de kosten € 12,- , plus de benzine kosten van de ontbrekende tankinhoud. Indien de auto ingeleverd wordt met een hogere benzine stand, dan wordt dit niet gerestitueerd.

Wegenwacht: 24 uur per dag hulp bij pech onderweg zonder extra kosten. Rijden buiten Griekenland: Het is niet toegestaan dat de auto buiten Griekenland wordt vervoerd.

Verhuur garantie: Om een auto te huren is een creditcard altijd vereist (Visa, MasterCard, Amex) tevens wanneer contant wordt betaald. Het autoverhuurbedrijf zal pre-autorisatie op de verantwoordelijkheid voor gebruik van de auto vragen voor de gehele huurperiode. Verantwoordelijkheid bedraagt: €750,- voor de auto groepen A, B, C, €1050,- voor de auto groepen C1, D, E, H, L, L1, G, en €1500,- voor de auto groepen F, F1.

Administratieve uitgaven: In het geval van een ongeval, is er een niet-terugbetaalbare vergoeding van €50,- + BTW in om het dekken van de administratieve kosten verreist.

Verkeersovertredingen: De huurder neemt de volledige verantwoordelijkheid voor verkeersovertredingen en betaalt de respectieve geldboeten. In het geval dat de huurder de boete niet betaalt, zal de verhuurder de boete alsnog doorberekenen plus administratiekosten in rekening brengen.

Extra’s op aanvraag, ter plaatse te betalen (tarieven per dag)
A, B, C, C1, L D, E, H, L1, G F, F1
Full Damage Waiver 6,00 8,00 12,30
Theft Waiver 3,00 6,00 12,30
Ad. Driver 3,00 3,00 3,00
Baby Seat 3,50 3,50 3,50
GPS Navi 8,00 8,00 8,00
Snow chains 3,50 3,50 3,50

De tarieven van de pakketten bevatten een groep auto A (KIA Picanto of iets gelijkwaardig). Een upgrade na een andere categorie is tegen het betalen van een toeslag mogelijk. Hieronder de tarieven per dag, per type per periode.

 

01-04-2017 – 30-06-2017 & 01-10-2017 – 31-10-2017

Van A naar B-groep (Nissan Micra of vergelijkbaar): € 11,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep C (Toyota Yaris of vergelijkbaar): € 62,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep C1 (Opel Corsa diesel of vergelijkbaar): € 75,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep D (Opel Astra of vergelijkbaar): € 85,00 pp totaal (min. 2 pers)

01-07-2017 – 30-09-2017

Van A naar B-groep (Nissan Micra of vergelijkbaar): € 12,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep C (Toyota Yaris of vergelijkbaar): € 66,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep C1 (Opel Corsa diesel of vergelijkbaar): € 78,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep D (Opel Astra of vergelijkbaar): € 102,00 pp totaal (min. 2 pers)