PanaGO.nlPanaGO.nl
Forgot password?

West-Macedonie, Epirus en Thessalië

 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen
 • PanaGo - Ultieme Griekenland bestemmingen

Een 8 daagse reis vol indrukwekkend natuurschoon en rijke cultuur. Je bezoekt de Koninklijke Tombes, die erkend zijn door UNESCO als werelderfgoed en één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Griekenland zijn. Je reist door één van Griekenland best bewaarde geheimen: de bergstreek Florina en het beschermde natuurgebied van de Prespameren. En je komt in Ioannina, een bruisende studentenstad welke gelegen is aan het Pamvotismeer.

Dag 1 – Thessaloniki

Vandaag kom je aan in Thessaloniki, waar je tevens zult overnachten. Deze levendige stad dateert terug uit het jaar 315 en werd destijds opgericht ter ere van de gelijknamige zus van Alexander de Grote. Vandaag de dag telt deze stad talloze monumenten die het belang van de stad door duizenden jaren heen benadrukt. Ook als je na je reis simpelweg wilt genieten van een hapje en een drankje is Thessaloniki een heerlijke stad om in rond te struinen. Met name het Aristoteles Plein, met haar vele terrassen, is een aanrader.


Dag 2 – Thessaloniki naar Edessa (ca 120 km)

Na een heerlijk ontbijt krijg je een stadstour door Thessaloniki. Tijdens deze stadstour kom je langs veel van de eeuwenoude bezienswaardigheden die deze historische stad rijk is. Hierna vertrek je naar Pella, de geboorteplaats van Alexander de Grote. Tijdens de rit door dit historische departement rijd je langs talloze appelgaarden die kenmerkend zijn voor deze streek. Je vervolgt je weg richting Vergina. Deze stad is gebouwd op de resten van Aigai, de eerste hoofdstad van de regio Macedonië. Hier vind je de Koninklijke Tombes, erkend door UNESCO als werelderfgoed en een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Griekenland. Je eindigt deze dag in het prachtige Edessa waar je tevens overnacht. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de beroemde watervallen, deze zijn een onmisbaar hoogtepunt tijdens deze reis.


Dag 3 – Edessa naar Kastoria (ca 180 km)

Deze dag staat in het teken van indrukwekkend natuurschoon en rijke cultuur. Je vertrekt richting een van Griekenland best bewaarde geheimen: de bergstreek Florina en het beschermde natuurgebied van de Prespameren. In de dorpjes in dit gebied is het authentieke leven terug te zien. Het is ongerept door het grootschalige massatoerisme maar juist bevorderd door het duurzame natuurtoerisme. Met name natuurliefhebbers zullen zichzelf verliezen in het schitterende natuurschoon, wat wordt gekenmerkt door unieke flora en fauna. Hierna rijd je verder naar Kastoria om te overnachten. Hier kun je de rest van de dag spenderen door bijvoorbeeld een wandeling te maken over de romantisch verlichte promenade langs het meer.


Dag 4 – Kastoria naar Zagori (ca 190 km)

Vandaag rijd je richting Zagori, een gebied in het Pindosgebergte met een unieke flora en fauna. Hier vind je diverse natuurreservaten met onder andere een onvergetelijk vergezicht over de diepe Vikoskloof. Deze regio staat bekend om haar natuurschoon en haar traditioneel gebouwde stenen huizen. Deze omgeving daagt je uit om je wandelschoenen aan te trekken en haar berghellingen te beklimmen. ‘s Avonds overnacht je in Zagori.


Dag 5 – Zagori naar Metsovo (ca 170 km)

Na het ontbijt vertrek je richting Ioannina. Deze bruisende studentenstad is gelegen aan het Pamvotismeer. In dit meer ligt een klein eiland. Je brengt een bezoek aan het kasteel van Ioannina, het eilandje Kira Frosini en haar kloosters en de grot van Perama. Ook ontdek je het museum van Ali Pasja, de wrede gouverneur van Epirus en Albanië, op wie vele volksliederen en sprookjes zijn gebaseerd. Hierna reis je af richting Metsovo, een pittoresk dorpje gelegen op 1200 meter hoogte. In dit voornamelijk uit natuursteen gebouwde dorp is een kunstgalerie gevestigd waar je een bezoek aan zult brengen. Een andere imposante bezienswaardigheid nabij het dorp is het 14e-eeuwse klooster van Agios Nikolaos. Aan het eind van de dag bezoek je een watermolen alvorens je vertrekt richting de accommodatie.


Dag 6 – Metsovo naar Pertouli (ca 140 km)

‘s Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt. Hierna vertrek je richting Kalambaka, gelegen tussen prachtige kloven. Hier bevindt zich Meteora, een schitterend natuurgebied met unieke Byzantijnse klooster met schitterende fresco’s. Je rijdt vervolgens verder door het Pindosgebergte richting Pertouli, dat voornamelijk bekend staat als een wintersportbestemming. Het gebied beschikt over een van de mooiste berglandschappen van Griekenland. Even verderop ligt Elati. Net als in Pertouli kun je hier in de winter goed skiën of gedurende de zomerperiode verfrissing opzoeken en genieten van de indrukwekkende vergezichten. Een bezoek aan de grot van Arkoudotripa is aan te bevelen. In de grot bevindt zich bewijs dat deze in gebruik is geweest gedurende het Nieuwe Stenen Tijdperk (circa 10.500 voor Christus). Tot slot volgt er een overnachting in Pertouli of Elati.


Dag 7 – Pertouli naar Thessaloniki (ca 250 km)

Na het ontbijt vertrek je richting Trikala. Deze middelgrote stad is een belangrijk regionaal verkeersknooppunt en tevens het handelscentrum voor de landbouwstreek. Hierna rijd je door richting de Olympusberg. Volgens de Griekse mythologie is de berg Olympus de thuishaven van de twaalf Olympische goden uit de Griekse oudheid. Onderweg kom je langs de schilderachtige Tempi Vallei, gelegen tussen de bergen van Olympus en Ossa. Deze vallei wordt doorkruist door de Pinios rivier. Later breng je een bezoek aan Dion. Even buiten het centrum van dit dorpje ligt een grote archeologische vindplaats. Hier zijn onder andere badhuizen, amfitheaters en een stadion te vinden. Je vervolgt je weg richting het bergdorp Litochoro bij de Enipeas kloof. Het dorp kent een aangename sfeer en vormt een ideale uitvalsbasis voor wandel- en klimtochten. Ten slotte vertrek je richting Thessaloniki waar je ook zult overnachten.


Dag 8 – Vertrekdag

Na het ontbijt vertrek je richting de luchthaven van Thessaloniki. Dit is het einde van deze reis.

Inbegrepen

 • Auto Cat. A incl. Alle verzekeringen en ongelimiteerd aantal km
 • 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer
 • Aanvullende Engelstalige informatie over de bestemming
 

Niet inbegrepen

 • Vliegticket
 • Maaltijden
 • Excursies
 • Eenpersoonskamer toeslag
 • Fooien en persoonlijke aankopen
 • Toeristenbelasting (voor de tarieven bekijk de Algemene Voorwaarden, tab Toeristenbelasting)

Bijzonderheden

Duur: 8 dagen (7 nachten)

AUTOHUUR VOORWAARDEN

De tarieven zijn inclusief:
• alle lokale taxen
• CDW
• WA-verzekering
• pechhulp
• ongelimiteerd aantal kilometers

Verhuurperiode
Minimale huurperiode is 1 dag (24 uur). Bij te laat inleveren wordt een extra huurdag in rekening gebracht.

Leeftijd autohuur en rijbewijs:
• Bestuurder moet minimaal 23 jaar oud zijn.
• Bestuurder mag niet ouder zijn dan 70 jaar.
• Bestuurder dient minimaal 1 jaar in bezit te zijn van rijbewijs.
• Bestuurder dient in het bezit te zijn van een Europees of internationaal rijbewijs.

Verzekeringen
WA-verzekering:
letsel aan een derde partij tot € 1.000.000,- , materiele schade van een derde partij € 1.000.000,- , exclusief de huurauto van Drive Rent a Car. De verzekering is inbegrepen in de huurprijs.

CDW:
Afkoop eigen risico tot € 750,- exclusief BTW voor de categorieën A, B en C. Voor de categorieën C1, D, E, H, L en L1 bedraagt afkoop eigen risico € 1050 exclusief BTW. Afkoop eigen risico voor de categorieën F en F1 bedraagt € 1500,- exclusief BTW. Deze verzekering dekt niet de schade aan de onderkant van de auto, schade aan de banden, schade aan spiegels en interieur. In geval van een ongeluk is de huurder verplicht een schadeformulier in te vullen, ongeacht of de huurder aansprakelijk is, volgens wetsartikel K50 van de Griekse wet. Inbegrepen in de huurprijs.

Diefstal verzekering (TW):
Diefstal verzekering voor de huurauto, met een eigen risico van € 750,- exclusief belasting voor de categorieën A, B en C, € 1050,- exclusief belasting voor de categorieën C1, D, E, H, L, L1 en G, € 1500,- exclusief belasting voor de categorieën F en F1. Deze verzekering is niet inbegrepen in de huurprijs.

FDW:
Uitbreiding op de CDW verzekering. Afkoop eigen risico categorieën A, B en C € 0, voor de categorieën C1, D, E, H, L en L1 wordt het eigen risico afgekocht tot € 200,- exclusief belasting, voor de categorieën F en F1 € 450,- exclusief belasting. Deze verzekering dekt niet de schade aan de onderkant van de auto, schade aan de banden, schade aan spiegels en interieur. In geval van een ongeluk is de huurder verplicht een schade formulier in te vullen, ongeacht of de huurder aansprakelijk is, volgens wetsartikel K50 van de Griekse wet. Niet inbegrepen in de huurprijs.

Persoonlijke ongevallen verzekering:
Dekt de bestuurder tot een bedrag van € 15 000,- in geval van overlijden, volledige of gedeeltelijke invaliditeit, € 1000,- voor ziekenhuiskosten. Niet inbegrepen in de huurprijs.

Extra kosten
• Toeslag ophalen en/of inleveren van de auto tussen 20.00 uur en 08.00 uur € 24,- per auto.
• Er geldt een toeslag ophalen en/of inleveren auto Thessaloniki, geen toeslag voor ophalen en/of inleveren Thessaloniki luchthaven.
• Kosten extra bestuurder, kinderzitje, sneeuwkettingen en GPS niet bij de huurprijs inbegrepen.

Overige voorwaarden:
Huurauto mag meegenomen worden op een ferry, mits toestemming van verhuurmaatschappij verkregen is, toeslag € 20,- per auto, enkele reis.

Off road rijden is niet toegestaan.

Zware objecten vervoeren is niet toegestaan.

Indien de auto in slechte staat wordt ingeleverd, geldt een extra schoonmaak toeslag van € 80,- exclusief belasting.

Indien de auto met een zeer vies interieur wordt ingeleverd, geldt een extra schoonmaak toeslag van € 80,- exclusief belasting.

De auto dient ingeleverd te worden met minimaal dezelfde benzine stand als bij het ophalen van de auto. Indien de auto ingeleverd wordt met benzine, bedragen de kosten € 12,- , plus de benzine kosten van de ontbrekende tankinhoud. Indien de auto ingeleverd wordt met een hogere benzine stand, dan wordt dit niet gerestitueerd.

Wegenwacht: 24 uur per dag hulp bij pech onderweg zonder extra kosten. Rijden buiten Griekenland: Het is niet toegestaan dat de auto buiten Griekenland wordt vervoerd.

Verhuur garantie: Om een auto te huren is een creditcard altijd vereist (Visa, MasterCard, Amex) tevens wanneer contant wordt betaald. Het autoverhuurbedrijf zal pre-autorisatie op de verantwoordelijkheid voor gebruik van de auto vragen voor de gehele huurperiode. Verantwoordelijkheid bedraagt: €750,- voor de auto groepen A, B, C, €1050,- voor de auto groepen C1, D, E, H, L, L1, G, en €1500,- voor de auto groepen F, F1.

Administratieve uitgaven: In het geval van een ongeval, is er een niet-terugbetaalbare vergoeding van €50,- + BTW in om het dekken van de administratieve kosten verreist.

Verkeersovertredingen: De huurder neemt de volledige verantwoordelijkheid voor verkeersovertredingen en betaalt de respectieve geldboeten. In het geval dat de huurder de boete niet betaalt, zal de verhuurder de boete alsnog doorberekenen plus administratiekosten in rekening brengen.

Extra’s op aanvraag, ter plaatse te betalen (tarieven per dag)
A, B, C, C1, L D, E, H, L1, G F, F1
Full Damage Waiver 6,00 8,00 12,30
Theft Waiver 3,00 6,00 12,30
Ad. Driver 3,00 3,00 3,00
Baby Seat 3,50 3,50 3,50
GPS Navi 8,00 8,00 8,00
Snow chains 3,50 3,50 3,50

De tarieven van de pakketten bevatten een groep auto A (KIA Picanto of iets gelijkwaardig). Een upgrade na een andere categorie is tegen het betalen van een toeslag mogelijk. Hieronder de tarieven per dag, per type per periode.

 

01-04-2017 – 30-06-2017 & 01-10-2017 – 31-10-2017

Van A naar B-groep (Nissan Micra of vergelijkbaar): € 11,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep C (Toyota Yaris of vergelijkbaar): € 62,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep C1 (Opel Corsa diesel of vergelijkbaar): € 75,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep D (Opel Astra of vergelijkbaar): € 85,00 pp totaal (min. 2 pers)

01-07-2017 – 30-09-2017

Van A naar B-groep (Nissan Micra of vergelijkbaar): € 12,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep C (Toyota Yaris of vergelijkbaar): € 66,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep C1 (Opel Corsa diesel of vergelijkbaar): € 78,00 pp totaal (min. 2 pers)
Van Een groep D (Opel Astra of vergelijkbaar): € 102,00 pp totaal (min. 2 pers)